
Μια πολύ καλή λύση αποτελούν οι ευφάνταστες σαλάτες με συνδυασμούς τροφίμων που γεμίζουν τον οργανισμό με ενέργεια και ποικιλία...... θρεπτικών συστατικών.
Μερικά υλικά για το ντουλάπι και το ψυγείο σας:
- Θαλασσινά (βραστές ή ψητές γαρίδες, καλαμαράκια, χταπόδι)
- Όσπρια (φακές, μαυρομάτικα φασόλια)
- Πλιγούρι
- Μακαρόνια σε διάφορα σχέδια
- Πατάτες (βραστές ή ψητές)
- Ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, σουσάμι, λιναρόσπορος, κουκουνάρι)
- Αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, δαμάσκηνα, βερίκοκα)
- Ελιές, χούμους
- Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, μαϊντανός, παντζάρια)
- Βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκυθάκια, καρότα)
- Πολύχρωμα λαχανικά (ντομάτες, ντοματίνια, καρότα, πολύχρωμες πιπεριές, μελιτζάνα, μανιτάρια, κρεμμύδι)
- Αρωματικά φυτά και βότανα (βασιλικός, άνηθος, μαϊντανός, θυμάρι, δενδρολίβανο)
- Ελαιόλαδο, μουστάρδα, ξύδι (απλό ή μπαλσάμικο), λεμόνι.
Συνδυάστε τα παραπάνω υλικά για να φτιάξετε:
- Σαλάτα θαλασσινών με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και λαδολέμονο
- Πατατοσαλάτα με διάφορα λαχανικά και σως μουστάρδας
- Φακοσαλάτα ή σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια
- Μακαρονοσαλάτα με ποικιλία λαχανικών
- Πλιγουροσαλάτα με μαϊντανό, ντοματίνια και πολύχρωμες πιπεριές
- Ψητά λαχανικά με χούμους ή πάστα ελιάςΕμπλουτίστε τις σαλάτες με ξηρούς καρπούς, ελιές, αποξηραμένα φρούτα, αρωματικά βότανα, τριμμένο πιπέρι ή άλλα καρυκεύματα και τολμήστε να συνδυάσετε διάφορα λαχανικά.
Θα εκπλαγείτε από το γευστικό και εξίσου θρεπτικό αποτέλεσμα!
Καλή Σαρακοστή!