Συνεχίζονται οι εσωκομματικοί τριγμοί στη Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή το Μνημόνιο καθώς χθες υπέβαλε παραίτηση από υπεύθυνος του τομέα Αυτοδιοίκησης το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανδρέας Νεφελούδης,εξαιτίας της διαθεσιμότητας στους ΟΤΑ.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η παραίτησή του έγινε ομόφωνα και άμεσα δεκτή από ...το κορυφαίο όργανο του κόμματος, ενώ κανείς δεν επιχείρησε να μεταπείσει ή να ζητήσει από το κομματικό στέλεχος να παραμείνει.
Ο κ. Νεφελούδης που ανήκει στον σκληρό πυρήνα των διαφωνούντων με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του κόμματος, έχει συνταχθεί πλήρως με τους αντάρτες βουλευτές του κόμματος, τους κ.κ. Βουδούρη και Μουτσινά, και, όπως φαίνεται, συντάσσεται και με τη γενικότερη στάση τους, «διαφωνώ αλλά παραμένω στο μαντρί».
Οπως επισήμανε στέλεχος του κόμματος, το ότι όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής έκαναν ομόφωνα δεκτή την παραίτηση Νεφελούδη από τον τομέα Αυτοδιοίκησης, «έχει τη δική του σημασία για την απήχηση των απόψεών του μέσα στο κόμμα».
Η ίδια πηγή επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση και θέτει τα ζητήματα εκταμίευσης της δόσης, επιμήκυνσης, υιοθέτησης της ρήτρας ισοδυνάμων και μείωσης των επιτοκίων ως απαιτούμενα για να φανεί μια προοπτική εξόδου από την κρίση. Στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον πρόεδρο και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και Σπύρο Λυκούδη, ο Ανδρέας Νεφελούδης αναφέρεται στο προσωπικό πρόβλημα που έχει ως αιρετός και ως εργαζόμενος στην Αυτοδιοίκηση, να είναι υπεύθυνος του εν λόγω τομέα και να εκπροσωπεί το κόμμα, «που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό τον χώρο, συναινεί στις αντισυνταγματικές διατάξεις και προωθεί οριζόντια μέτρα για το ανθρώπινο δυναμικό της Αυτοδιοίκησης».
Στην ίδια επιστολή μιλάει για ρυθμίσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της «ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής» και επικρίνει συνολικά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες προώθησε η κυβέρνηση.
Ο κ. Νεφελούδης ο οποίος, όπως προκύπτει και από το επίσημο βιογραφικό του, δραστηριοποιείται επί μακρόν επαγγελματικά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα από εκπόνηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ασκεί δριμύτατη κριτική στη διαθεσιμότητα λέγοντας ότι «αφήνει στον αέρα 2.500 εργαζόμενους, ως θυσία στον βωμό της τρόικας».
«Αρωμα διαπλοκής». Στην ίδια επιστολή επαναλαμβάνει ακόμα τις γενικότερες απόψεις του για το Μνημόνιο τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματα με εισπρακτικό χαρακτήρα, ενώ τάσσεται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και κάνει λόγο για «άρωμα διαπλοκής» και συμφέροντα.
Από την Αγίου Κωνσταντίνου δεν υπήρξε αντίδραση για την παραίτηση Νεφελούδη από τον τομέα Αυτοδιοίκησης.
Πηγή: Τα Νέα