Ο Hajj Abd Al-Nabi από την Αίγυπτο ισχυρίζεται ότι είναι ο επίσημος εκτελεστής του κράτους.
Ο ίδιος μίλησε για το πόσο πολύ αγαπά τη δουλειά του, αποκαλύπτοντας ότι έχει κρεμάσει ...800 ανθρώπους, που είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα από μοιχεία μέχρι δολοφονία.
«Με απόλυτη ειλικρίνεια σας λέω… Αγαπάω τη δουλειά μου. Απλά την λατρεύω. Ποτέ δε λέω όχι όταν με ζητάνε για δουλειά. Είναι ο τρόπος ζωής μου» είπε σε μια συνέντευξή του, όπως αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της.
Ο ίδιος μάλιστα δε δίστασε να εξομολογηθεί ότι ο… στραγγαλισμός ήταν ένα από τα αγαπημένα του «χόμπι» από τότε που ήταν παιδί.
«Όταν ήμουν μικρός, περίπου 13 ή 14 ετών, το χόμπι μου ήταν να πιάνω γάτες, περνάω ένα σχοινί στο λαιμό τους και να τις στραγγαλίζω πετώντας τες στο νερό. Το έκανα ακόμη και με σκύλους. Τα στραγγάλιζα και τα έριχνα στο νερό. Ήταν το χόμπι μου (!)» είπε και συνέχισε: «Όταν έκανα αίτηση για τη θέση και απέδειξα στα τεστ ότι μπορώ να τα πάω καλά και να αντέξω την ψυχολογικη πίεση μου είπαν: “Συγχαρητήρια. Τώρα μεγάλωσε το μουστάκι σου”».
«Η αλήθεια είναι ότι η καρδιά μου είναι νεκρή, επειδή οι εκτελέσεις βγαίνουν από την καρδιά όχι από το μουστάκι. Μόνο αν έχεις καρδιά σαν πέτρα μπορείς να αντέξεις αυτή τη δουλειά» πρόσθεσε.
Η αρχική προέλευση και η αυθεντικότητα του βίντεο δεν είναι γνωστή. Μεταφράστηκε και ανέβηκε ξανά στο διαδίκτυο από το Ινστιτούτο Middle East Media Research Institute (MEMRI) την περασμένη εβδομάδα, το οποίο αναφέρει ότι κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στις αρχές Σεπτέμβρη.
«Είμαι ο εκτελεστής της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Είμαι αυτός που εκτελεί τις θανατικές ποινές στη χώρα» φέρεται να λέει.
«Όταν κάνω τη δουλειά μου είμαι σκληρός. Δε μπορώ να είμαι μαλακός με τους δολοφόνους, διαφορετικά δε θα μπορούσα να τους εκτελέσω. Όταν όμως είμαι στο σπίτι μου με τα παιδιά μου είμαι πολύ ήρεμος».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail το Ινστιτούτο MEMRI, που μετέφρασε σε κυκλοφόρησε το βίντεο, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για προσπάθεια παρουσίασης του αραβικού κόσμου με αρνητικό τρόπο.
Το MEMRI ιδρύθηκε το 1998 από ένα πρώην αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας και έναν ισραλο-αμερικανό πολιτικό επιστήμονα, με στόχο τη «τη γεφύρωση του χάσματος στη γλώσσα που υπάρχει ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και τη Δύση», προσθέτει το δημοσίευμα.