Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στην Πάτρα και τις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου

Συνελήφθησαν ένας αστυνομικός, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης ενώ αναζητείται άλλος ένας. Οι υπόλοιποι δύο εμπλεκόμενοι είναι ήδη έγκλειστοι στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που ενέχεται σε... υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στην Πάτρα προχώρησε η αστυνομία. Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν έξι άτομα, επιπλέον διακινούσε ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου. 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας αστυνομικός, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης ενώ αναζητείται άλλος ένας. Οι υπόλοιποι δύο εμπλεκόμενοι αλβανικής καταγωγής είναι ήδη έγκλειστοι στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους άσκησε σχετική δίωξη και τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης αξιοποιήθηκε προανακριτικό υλικό, που είχε συλλέξει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση ναρκωτικών. Το υλικό αυτό υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για περαιτέρω εξειδικευμένη διερεύνηση, λόγω της εμπλοκής αστυνομικού και σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και ακολουθούσαν κανόνες στεγανότητας, σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εντοπισμού και σύλληψής τους, από τις Αρχές.

Ενδεικτικά οι δυο αλλοδαποί – έγκλειστοι επικοινωνούσαν αποκλειστικά με τον 42χρονο ιδιώτη, τόσο για τις «παραγγελίες», όσο και για τα σημεία παραλαβής, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, αν και γνώριζαν τον ρόλο του.

Επιπλέον, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις, που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις, χρησιμοποιούσαν ειδική «κωδική» συνθηματολογία.

Αναγνώστες