Νόστιμα ντόνατς, με άρωμα κανέλα, ψημένα σε φούρνο, χωρίς πολλά λιπαρά, πασπαλισμένα με ζάχαρη.
Υλικά συνταγής...
:
Αλεύρι: 2 1/2 κούπες
Ξερή μαγιά: 1 1/2 κουταλάκι
Ζεστό γάλα: 1 κούπα
Λιωμένο βούτυρο: 1 + 3 κουταλιές σούπας
Κανέλα: 1 + 1/2 κουταλάκι
Ζάχαρη: 1 κούπα και 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε μαζί το αλέυρι, το 1 κουταλάκι κανέλα, την μαγιά και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα το ζεστό γάλα και την 1 κουταλιά βούτυρο. Ζυμώνετε για 10 περίπου λεπτά. Λαδώνετε ένα μπολ και βάζετε την ζύμη, σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα.
2. Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει, την ζυμώνετε 3 - 4 λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο, 1,5 - 2 εκ. πάχος. Με κουπ πατ στρογγυλό κόβετε δίσκους και με μικρότερο κουπ πατ, ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο. Βάζετε τα ντόνατ σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν για 25 - 30 λεπτά.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω - κάτω αντιστάσεις) ή στους 190 (με αέρα) και ψήνετε τα ντόνατ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 - 15 περίπου λεπτά.
4. Βγάζετε από το φούρνο. Ανακατεύετε την 1 κούπα ζάχαρη με το 1/2 κουταλάκι κανέλα. Με πινέλο περνάτε τα ντόνατ με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και τα βουτάτε στη ζάχαρη.