Τροφές που σε ομορφαίνουν

Δες 10 τροφές που θα σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη  και ακόμα πιο έξυπνη...


1. Καρύδια

Είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας των μεμβρανών των κυττάρων σου. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη Ε.

2. Αβοκάντο

Μπορεί να έχουν πολύ λίπος (καλό λίπος) και να μην είναι τόσο νόστιμα σκέτα αλλά κάνουν πολύ καλό στην καρδιά και βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

3. Ψάρι

Ο σολομός, η σαρδέλα και η ρέγκα είναι μερικά από τα ψάρια που είναι γεμάτα Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία εκτός των άλλων βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

4. Φασόλια

Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Β, φυτικές ίνες και κάλιο. Όλα αυτά βοηθούν στη διαδικασία της πέψης και στο να πηγαίνουν τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματός σου.

5. Δημητριακά ολικής άλεσης

Έχουν περισσότερες βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα από τα αντίστοιχα ραφιναρισμένα δημητριακά. Η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος κάνουν πολύ καλό στο δέρμα ενώ μειώνουν και τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.

6. Πράσινο τσάι

Έρευνα που έγινε στο παρελθόν έδειξε ότι φοιτητές που έπιναν πράσινο τσάι είχαν πιο υψηλή εγκεφαλική δραστηριότητα και μπορούσαν να λύνουν πιο εύκολα προβλήματα που τους έδιναν καθώς ήταν και περισσότερο συγκεντρωμένοι.

7. Βατόμουρα

Όλα τα φρούτα έχουν οφέλη για το δέρμα, αλλά τα βατόμουρα είναι οι σταρ της διατροφής. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α και βιταμίνη C ενώ έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπουν το εγκεφαλικό στρες.

8. Πορτοκάλια, γκρέιπ φρουτ, λεμόνια, λάιμ

Όλα αυτά έχουν βιταμίνη C η οποία βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου που είναι μία πρωτεΐνη που συμβάλει στη σφριγηλότητα του δέρματος.

9. Μαύρη σοκολάτα

Δεν μπορείς να μείνεις μακριά από τη σοκολάτα; Φάε μαύρη που κάνει και καλό. Τα ίδια αντιοξειδωτικά που έχουν βρεθεί στο τσάι έχουν βρεθεί και στη μαύρη σοκολάτα. Επίσης η σοκολάτα βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας ενώ κάνει πολύ καλό και στο μυαλό.

10. Σπανάκι

Κάτι ήξερε ο Ποπάι που το έτρωγε σε καθημερινή βάση. Αποτελεί τέλεια πηγή βιταμίνης B, C και E, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο και Ωμέγα-3 λιπαρά.

Αναγνώστες