Η μεταφορά της Βουλής των Ελλήνων στην κορυφή του Ολύμπου αποφασίστηκε στη χθεσινή ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου. Βασική αιτία αυτής της απόφασης αποτελούν τα σοβαρά επεισόδια που σημειώνονται σε κάθε πορεία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και οι...
συνεχείς επιθέσεις σε βάρος πολλών βουλευτών.
Τη σχετική πρόταση κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν τολμάμε πια να κυκλοφορήσουμε κοντά στη Βουλή. Με έχουν γιαουρτώσει 4 φορές μέσα σε 1 εβδομάδα! Προτείνω να μετακομίσει η Βουλή στον Όλυμπο. Στην αρχαιότητα είχαμε τους 12 Θεούς του Ολύμπου, πλέον η σύγχρονη Ελλάδα θα έχει τους 300 βουλευτές του Ολύμπου».
Άμεση ήταν η αποδοχή της πρότασης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλα επεισόδια στο κέντρο της πόλης μας. Οι διαρκείς βανδαλισμοί έχουν ρημάξει την οικονομία ενώ και το πρωτοπόρο μέτρο των Ματενίστας δεν είχε τα αποτελέσματα που περιμέναμε. Να δω αν οι διαδηλωτές θα έρθουν να τα σπάσουν στην κορυφή του Ολύμπου. Αν μπορούν ας έρθουν να μας βρουν».
Το σχέδιο προβλέπει την άμεση κατασκευή ενός υπερπολυτελούς κτιρίου στην κορυφή του ιστορικού βουνού της Θεσσαλίας, το οποίο θα αποτελεί ταυτόχρονα και την μόνιμη κατοικία των βουλευτών. Εξετάζεται μάλιστα η ιδέα στο εξής η κάθε Κυβέρνηση να αποτελείται από μόλις 12 άτομα, έτσι ώστε να είναι πιο ευέλικτη και παράλληλα να παραπέμπει στο Δωδεκάθεο. Η ακριβής τοποθεσία της νέας Βουλής θα παραμείνει μυστική για λόγους ασφαλείας και θα την γνωρίζει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ενθουσιασμένοι με την μετακόμιση στον Όλυμπο είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μάλιστα ανέφεραν πως σκοπεύουν να αφήσουν μακριά γενειάδα ως φόρο τιμής στους Ολύμπιους Θεούς. Από την πλευρά του, ο καφετζής του κυλικείου της Βουλής δήλωσε ανακουφισμένος πως το νέο κυλικείο θα σερβίρει μόνο νέκταρ και αμβροσία.
Το κτίριο όπου στεγαζόταν μέχρι σήμερα η Βουλή στο Σύνταγμα θα μετατραπεί σε μουσείο και θα ονομάζεται στο εξής «Παλιά Βουλή», ενώ το κτίριο της Παλιάς Βουλής πρόκειται να μετονομαστεί σε «Πιο Παλιά Βουλή».