Καλλισθένης… εν δήμω

Η απόλυτη ξεφτίλα. Μόνον στην Ελλάδα μπορούσε να συμβεί αυτό. 

Σε αίθουσα των πολιτικών δικαστηρίων με ανοιχτές τις πόρτες, εκδικάζεται η υπόθεση πρακτόρων της ΕΥΠ, για τα έγγραφα που έδιναν στον Καρχιμάκη, για να ....βομβαρδίζει με καταγγελίες την τότε κυβέρνηση Καραμανλή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία έγιναν γνωστά πολλά απόρρητα στοιχεία, τα οποία θα αξιοποιηθούν καταλλήλως από υπηρεσίες πληροφοριών άλλων χωρών. Οι δε αλληλοκατηγορίες στελεχών του κλάδου κατασκοπείας και άλλων διευθύνσεων της ΕΥΠ, προήλθαν από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές διαφορές τους.

Για να εξυγιανθεί κάπως αυτή η αμαρτωλή υπηρεσία, θα πρέπει κατεπειγόντως να υπαχθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και οι υπάλληλοί της να λογίζονται στο στρατιωτικό προσωπικό. Και φυσικά, ούτε νύξη για συνδικαλισμό (Έκαναν δημόσιο αποκριάτικο χορό οι… μυστικοί πράκτορες! Φορούσαν μουτσούνες όλοι για να μη αναγνωρίζονται;)

Η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου με το Ισραήλ είναι χρήσιμη και καλώς διευρύνεται, αλλά διαφεύγει κάποιους ότι είναι πρόσκαιρη, από δε πλευράς Ισραήλ ενέχει και το εκφοβιστικό στοιχείο προς τους Τούρκους για να περιστείλουν τον αντιεβραϊσμό τους. Από του σημείου όμως αυτού, μέχρι να υποστηρίζει ο τέως Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου, ότι «οι τρεις χώρες συνδέονται με ιστορική και παραδοσιακή φιλία, κοινά συμφέροντα και ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης», πάει πολύ.

Σε ποιον πλανήτη ζει ο Φωτίου και δεν γνωρίζει πώς και γιατί προήλθαν τα δεινά της Κύπρου, από τους Ρωμαϊκούς ακόμη χρόνους; Πώς και δεν γνωρίζει ότι οι χώρες που ψήφιζαν πάντα υπέρ της Κύπρου ήσαν οι αραβικές και της π. Σοβιετικής Ένωσης; Βέβαια, στις σχέσεις μεταξύ κρατών, όταν υπάρχουν αμοιβαία συμφέροντα, πολλά παραμερίζονται (και καλώς συμβαίνει αυτό), αλλά δεν λησμονιούνται, επειδή στην ιστορική διαδρομή τα ξαναβρίσκεις μπροστά σου, αν έχεις τις αντιλήψεις του Φωτίου.

«Καρπαζοεισπράκτορα του αθηναϊκού κράτους», χαρακτήρισε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Διαφωνώ πλήρως. Οι καρπαζοεισπράκτορες είναι οι άμοιροι δημότες, με τους δημάρχους να δίνουν τις καρπαζιές.

Το μεγάλο πρόβλημα με την θητεία στον στρατό, όπου τα «δικά μας παιδιά» υπηρετούν στην Αθήνα ή σε μεγάλες πόλεις, και οι άλλοι στέλνονται σε απομακρυσμένες περιοχές, μπορεί να λυθεί μιμούμενοι το Νορβηγικό στρατό.

Καθιέρωσε τους unisex κοιτώνες, όπου οι στρατιωτίνες δήλωσαν πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην συγκατοίκηση με τα αγόρια» και πως «μικρά ζητήματα, όπως η αλλαγή των εσώρουχων, γίνεται πολύ εύκολα κάτω από το πάπλωμα»! Να γίνει κι εδώ το ίδιο, μόνο στις ακριτικές περιοχές όμως, να δεις τότε πόσοι θα λατρέψουν τον Έβρο και τα νησιά.

Τόσα πλαστά πτυχία ανακαλύπτονται, μετά από ελέγχους στο δημόσιο. Δεν γίνεται και μια προσπάθεια να ερευνηθούν και τα διπλώματα των καθηγητών στα Πανεπιστήμια; Καλά, για αντιγραφές δεν λέω, επειδή μπορεί να χάσουμε το μισό προσωπικό.

Καλλισθένης

Αναγνώστες