Η κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις που έφερε η «Αριάδνη» έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές πόλεις που δεν ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον βαρύ χιονιά και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες.
Στους -7 βαθμούς Κελσίου ξύπνησε ο πρωί της Τετάρτης η Θεσσαλονίκη όπου χθες επικράτησε κυκλοφοριακό χάος λόγω του χιονιού που έπεφτε από νωρίς το μεσημέρι. Οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και σταματούσαν για να βάλουν αλυσίδες. Η κίνηση που προκλήθηκε λόγω των χιονοπτώσεων δεν είχε προηγούμενο, με τα οχήματα να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές σε πολλές οδικές αρτηρίες εντός της πόλης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αποστάσεις 10 και 20 λεπτών οδηγοί τις έκαναν σε πέντε και πλέον ώρες, ενώ ακόμη και ασθενοφόρα που εξυπηρετούσαν πολίτες σε ανάγκη είχαν κολλήσει στην κίνηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές.
Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από νωρίς το πρωί και στις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ωστόσο, μετά τις 7 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ορατότητα και οι προσγειώσεις ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται και πάλι.
Να σημειωθεί, ότι πολλοί επιβάτες πτήσεων ταλαιπωρήθηκαν, καθώς από τι 11 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας από τη χιονόπτωση, είχαν ματαιωθεί όλες οι προγραμματισμένες προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στους πολίτες επικρατεί αγανάκτηση καθώς ενώ ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες πως επίκειται κύμα κακοκαιρίας, δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα και το σύστημα αντιμετώπισης του κεντρικού δήμου δεν λειτούργησε ούτε στο ελάχιστο.
Σημειώνεται, ότι όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ - ΜΠΕ, χωρίς έξι αλατιέρες και δεκαπέντε υδροφόρα οχήματα έμεινε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της πόλης από τις έντονες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα το αλάτι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες να το ρίχνουν υπάλληλοι με φορτηγάκια και φτυάρια, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για τον τομέα πολιτικής προστασίας, Θωμά Ψαρρά.
Όπως δήλωσε ο κ.Ψαρράς στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «το αλάτι που βάλαμε σε έξι ολοκαίνουριες αλατιέρες "πέτρωσε" λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ πάγωσε και το θαλασσινό νερό με το οποίο γεμίσαμε δεκαπέντε υδροφόρες»