Συνεργάτες και φίλοι του διάσημου επιχειρηματία, ιδρυτή του Μουσείου Ρωσικών Εικόνων, εκφράζουν ...τη θλίψη τους στα social media - Τι αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ για τον θάνατο του σημαντικού άνδρα
Τα ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα εχθές στον Πόρο, με την πτώση του ελικοπτέρου, δημοσιεύτηκαν από ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το Ria Novosti, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, που κατέπεσε εχθές λίγο μετά την απογείωσή του, ήταν οι Μιχαήλ Αμπράμοβ και Ντάβελ Ακολίνιν.
Αν και το αρχικό δημοσίευμα του πρακτορείου δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δύο πολίτες που σκοτώθηκαν στο χθεσινό δυστύχημα, με τελευταία ενημέρωσή του το Ria μεταδίδει ότι το ένα από τα δύο θύματα εξ Ρωσίας, ο Αμπράμοβ, δεν είναι άλλος από τον διάσημο Ρώσο επιχειρηματία και μαικήνα των τεχνών που, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, είχε ιδρύσει το «Μουσείο Ρωσικών Εικόνων».
Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ο συνεργάτης του και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριούν. «Αρχικά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός», είπε η πηγή του Ria.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ακολίνιν ήταν συνεργάτης του Αμπράμοβ, ωστόσο τα ρωσικά ΜΜΕ δεν έχουν μεταδώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για εκείνον.
Το σημαντικό έργο του επιχειρηματία
Το «Μουζέι Ρούσκαϊ Ικόνι» είναι η «μοναδική ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και ρωσικών έργων θρησκευτικής τέχνης που έχει επίσημα μετατραπεί σε μουσείο, αναγνωρισμένο από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων)» όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου.
Σύμφωνα με το Ria Novosti, το Μουσείο Ρωσικών εικόνων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αμπράμοβ το 2006 και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον ίδιο. Το μουσείο προσφέρει δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες, αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις και περιηγήσεις. Επίσης, φιλοξενεί κατά καιρούς και συναυλίες, ενώ συνολικά περιλαμβάνει περίπου 5.000 εκθέματα.
Ο Αμπράμοβ ήταν γνωστός φιλάνθρωπος. Μεταξύ άλλων, είχε βοηθήσει με τα πρότζεκτ του βετεράνους και ορφανά, ενώ είχε συμβάλλει και στην κατασκευή εκκλησιών και σιντριβανιών, αναφέρει το Ria.