Τα κεφτεδάκια σόγιας είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο λόγω και της πρωτεϊνης που έχει η σόγια. Αντικαθιστά επάξια το κρέαςγια το χορτοφάγους και όσους νηστεύουν.
1 ½ φλιτζάνι ξερό κιμά σόγιας
4 φλιτζάνια νερό
1 κύβο λαχανικών ή σκόνη λαχανικών
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους τριμμένα
1 καρότο τριμμένο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουτ κέτσαπ
200 γρ ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί , μουσκεμένη και στυμμένη
3 κουτ ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι , αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ...... νερό και ρίχνουμε τον κύβο ή ανάλογη σκόνη λαχανικών και βράζουμε τη σόγια για 7 με 8 λεπτά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ την πατάτα , το κρεμμύδι το καρότο και ζυμώνουμε αυτό το μίγμα με τη σόγια που ήδη έχουμε σουρώσει και στύψει μαζί με τον μαϊντανό , τον δυόσμο , το σκόρδο την κέτσαπ , την ψίχα , το ελαιόλαδο και αρκετό αλατοπίπερο. Αφού γίνουν ομογενές μίγμα , το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και αφού τα αλευρώσουμε καλά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .