Oι τέσσερις τροφές που «σκοτώνουν» τον εγκέφαλο

Στα ντουλάπια της κουζίνας μας υπάρχουν δεκάδες «έξυπνες» τροφές που μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία τουεγκεφάλου μας και να αυξήσουν μέχρι και το IQ μας...

Και αν οι έρευνες έχουν... αποδείξει πως συγκεκριμένες τροφές ειδικά από το «φαρμακείο» της φύσης , όπως το μπρόκολο και τα καρύδια, βοηθούν στην προστασία και την ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου , υπάρχουν και κάποιες που μπορούν ακόμα και να καταστρέψουν το ζωτικό όργανο του ανθρώπινου σώματος.


Παρακάτω παρουσιάζονται οι τέσσερις τροφές που τον μπλοκάρουν, μειώνουν την απόδοσή του και μας εμποδίζουν να συγκεντρωθούμε.

Οι τέσσερις τροφές που μπλοκάρουν τον εγκέφαλο είναι οι εξής:

Γλυκά

Η κατανάλωση ζάχαρης επί μακρόν οδηγεί σε νευρολογικές διαταραχές και επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη, εμποδίζοντας τη σωστή αφομοίωση των πληροφοριών.



Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σύγχυση, δεν επιτρέπει την καθαρή σκέψη και την απομνημόνευση των πληροφοριών.



Πρόχειρο φαγητό

Το πρόχειρο φαγητό διαταράσσει την ισορροπία των χημικών ουσιών του εγκεφάλου, προκαλεί στρες και κατάθλιψης, ενώ περιορίζει σημαντικά τη νοητική λειτουργία, τη δυνατότητα μάθησης, την εγρήγορση και τη μνήμη.



Αλάτι

Το αλάτι επηρεάζει τη νοητική λειτουργία και εμποδίζει την καθαρή σκέψη


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες