Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας ότι μπορεί οι εκπομπές μαγειρικής να σας παχαίνουν;
Ερευνητές από τα Κολέγια Hobart and William Smith στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησαν μία μελέτη, προκειμένου να...
συσχετίσουν την παρακολούθηση τέτοιων εκπομπών με την παράλληλη κατανάλωση παχυντικών εδεσμάτων, ακόμη και όταν οι σεφ παρασκευάζουν υγιεινά φαγητά.
Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ψυχολόγοι συνεργάστηκαν με 80 ενήλικες, οι μισοί εκ των οποίων κλήθηκαν να δουν μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής και οι υπόλοιποι ένα ντοκιμαντέρ.
Κατά τη διάρκεια των εκπομπών, οι εθελοντές είχαν στ διάθεσή τους τρία μπολ γεμάτα με την ίδια ποσότητα τροφής, αλλά με διαφορετικό είδος.
Το ένα περιείχε γλυκά με επικάλυψη σοκολάτας, το άλλο πατατάκια με τυρί και το τρίτο ωμά καρότα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσοι παρακολουθούσαν την εκπομπή μαγειρικής έφαγαν πολύ περισσότερα γλυκά απ’ ό,τι όσοι έβλεπαν το ντοκιμαντέρ, οι οποίοι επέλεξαν τα καρότα, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτές οι εκπομπές ενεργοποιούν την επιθυμία για κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε θερμίδες.