Δεν έχει τέλος ο σάλος που έχει ξεσπάσει μετά την απομάκρυνση την εκπαιδευτικού από το Κολλέγιο Αθηνών επειδή έπιασε τον γιο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει σε.... διαγώνισμα του μαθήματος Χημείας. Μάλιστα η υπόθεση παίρνει και πολιτικές διαστάσεις μετά την καταγγελία σύμβασης της καθηγήτριας στο Κολλέγιο Αθηνών, αφού τόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών όσο και η ίδια καθώς υποστηρίζουν πως εκεί οδηγήθηκε από το ότι δεν έκανε τα στραβά μάτια στον Σαμαρά τζούνιορ.
Μάλιστα σήμερα συνεδριάζει για το θέμα το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) – που αποτελεί κορυφαίο όργανο στον χώρο της Παιδείας, ενώ ξεκαθαρίζει πως θα εξεταστεί αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα. Η απόλυση της άτυχης καθηγήτριας έγινε τον Ιούλιο του 2012, ενώ ένα μήνα νωρίτερα η κα Μπουλούτα είχε τσακώσει τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει. Βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό εάν το γεγονός προηγήθηκε ή όχι των εκλογών και της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, κάτι που όμως έχει μικρής σημασίας αφού οι εκλογές Μαΐου είχαν δείξει ποια θα είναι η κυβέρνηση.
Σήμερα ο νεαρός Κωνσταντίνος πηγαίνει στην Τρίτη Λυκείου, ενώ είναι ένας άριστος μαθητής και - μετά το πέρας της μαθητικής του περιόδου - επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές του στο Harvard.
Ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, είναι επικεφαλής του Κολλεγίου, ενώ το ζήτημα έχει διχάσει τη σχολική κοινότητα του Κολλεγίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΛΕ για το περιστατικό αλλά και για τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία. Ο έλεγχος νομιμότητας και καταχρηστικότητας της καταγγελίας σύμβασης συναδέλφου του Κολλεγίου Αθηνών, η οποία απολύθηκε, επειδή συνέλαβε τον υιό του Πρωθυπουργού να αντιγράφει, αν και κάτω από ισχυρές πολίτικες πιέσεις καθυστέρησε επί ένα και πλέον έτος, τελικά θα γίνει από το ΚΥΣΔΕ.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δυστυχώς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αρνήθηκε πέρσι να ασκήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο του ρόλο και να ελέγξει την καταγγελία σύμβασης μετά από αίτημα της εκπαιδευτικού. Τελικά όμως υποχρεώθηκε, μετά από δικαστική απόφαση και πίεση της ΟΙΕΛΕ να πράξει το αυτονόητο και το νόμιμο.
Ωστόσο, όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, οι πιέσεις πολιτικών παραγόντων και επιχειρηματικών συμφερόντων για να εγκριθεί η καταγγελία σύμβασης είναι τεράστιες. Οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ στο ΚΥΣΔΕ Μ. Κουρουτός και Α. Σαββιδάκη θα δώσουν μάχη για να προστατεύσουν, όχι τα συμφέροντα μιας εκπαιδευτικού, αλλά τη νομιμότητα, την ακεραιότητα του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης και την αναγκαιότητα ο εκπαιδευτικός να μπορεί να λειτουργεί στο σχολείο αξιοκρατικά και να πράττει το καθήκον του. Θα κριθεί εάν η πολιτεία εξακολουθεί να ασκεί εποπτικό ρόλο στην εκπαίδευση, ή εάν η νομιμότητα θυσιάζεται στο βωμό αλλότροιων συμφερόντων».
kool